Χρόνια έλκη


default

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση καταστάσεων με χρόνια έλκη. Τα χρόνια έλκη τα οποία εντοπίζονται πιο συχνά στα άνω και κάτω άκρα αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος είναι συχνά δύσκολα και χρονοβόρα στη θεραπεία τους.

Η εμφάνισή τους οφείλεται σε πολλαπλά αίτια με πιο συχνά βλάβες του αγγειακού δικτύου ή διάφορες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης.

Η ορθή αντιμετώπιση ενός χρόνιου έλκους απαιτεί συνεργασία διαφόρων ειδικών ανάλογα με το παθολογικό αίτιο. Έτσι συχνά συνδυάζεται χειρουργικός καθαρισμός, συχνές αλλαγές του τραύματος, καθημερινές επισκέψεις στη μονάδα υπερβαρικού οξυγόνου και πάνω από όλα συνεργασία και υπομονή του ασθενή.

Σε περιπτώσεις όπου η βλάβη είναι εκτεταμένη και απαιτείται μεγάλη αφαίρεση δέρματος και υποδόριων ιστών κατά το χειρουργικό καθαρισμό η πλαστική χειρουργική μπορεί να χρησιμοποιήσει μια πλειάδα χειρουργικών κρημνών, όπου σχεδιάζονται έξυπνα στο παρακείμενο δέρμα και έτσι επιτυγχάνεται η σύγκλειση της προβληματικής περιοχής.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος