Χημικό Peeling


default

Στο χημικό peeling χρησιμοποιείται ένα χημικό διάλυμα που αποσκοπεί στην βελτίωση και λείανση της υφής του δέρματος του σώματος με την απομάκρυνση των κατεστραμμένων εξωτερικών στοιβάδων του. Το χημικό peeling μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με κηλίδες προσώπου, χεριών, λαιμού, άνω θώρακα (ντεκολτέ), κάτω άκρων, ρυτίδες και δερματικές δυσχρωμίες.

Τα χημικά διαλύματα που χρησιμοποιούνται είναι η φαινόλη, το τριχλωρικό οξύ (TCA) και τα άλφα υδροξυλικά οξέα (AHAs). Η δοσολογία του κάθε διαλύματος εξατομικεύεται για κάθε ασθενή ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες του δέρματος του και το βάθος της βλάβης. Αν και τα χημικά peelings μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες επεμβάσεις σε όλα τα σημεία του σώματος, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μία χειρουργική παρέμβαση άλλα ούτε δύναται να προλάβουν ή να καθυστερήσουν τη διαδικασία γήρανσης.

Κάθε φορά που εφαρμόζεται ένα χημικό peeling πρέπει να προηγείται μια ενδελεχή συζήτηση του ασθενή με τον πλαστικό χειρουργό για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες, να αναλυθεί το αποτέλεσμα και να απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις.

Ο πλαστικός χειρουργός θα εκτιμήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος και σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία μέσα στο χρόνο συνυπολογίζοντας την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή, τις καιρικές συνθήκες και την έκθεσή σας στον ήλιο.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος