Υαλουρονικό οξύ


34

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα. Ανευρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε μαλακούς συνδετικούς ιστούς, στο υγρό που περιβάλλει τους οφθαλμούς, σε μερικούς χόνδρους, στο αρθρικό υγρό και στο δέρμα. Αυτό αφαιρείται, επεξεργάζεται και χρησιμοποιείται ώστε να αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή ενέσιμα υλικά. Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στην πλαστική χειρουργική είναι το ίδιο υλικό το οποίο εγχύεται σε επώδυνες αρθρώσεις ασθενών με αρθρίτιδα ώστε να απαλυνθεί ο πόνος και να βελτιωθεί η προβληματική άρθρωση. Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το υαλουρονικό οξύ δεν παράγεται από ζωικές πηγές και οι πιο γνωστές εταιρίες που χρησιμοποιούνται είναι το Juvederm, το Restylane και το Perlane.

Όταν το υαλουρονικό οξύ εγχύεται στο ανθρώπινο σώμα, λειτουργεί ως ένα υπόστρωμα το οποίο υποστηρίζει τις δομές του προσώπου και τους ιστούς οι οποίοι έχουν χάσει τον όγκο τους ή την ελαστικότητά τους λόγω της φυσιολογικής γήρανσης. Παράλληλα δεσμεύει νερό προς την επιφάνεια του δέρματος βοηθώντας έτσι το δέρμα να διατηρηθεί φρέσκο και με ελαστικότητα.

Υπάρχουν διάφορες πυκνότητες υαλουρονικού οξέος το οποίο χρησιμεύει για διαφορετικές περιοχές του προσώπου. Τέτοιες είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι περιστοματικές ρυτίδες ( γραμμές του καπνιστή), οι γραμμές της πικρίας και διάφορα άλλα ελλείμματα στο πρόσωπο. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμεύει επίσης και για την αυξητική των χειλιών. Η εφαρμογή απαιτεί τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας για να εξαλειφθεί ή να ελαττωθεί πολύ ο πόνος κατά την έγχυση. Μετά την εφαρμογή υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές) και ένα μετρίου βαθμού οίδημα (πρήξιμο), τα οποία είναι δυνατόν να καλυφθούν με το μακιγιάζ. Τα αποτελέσματα του υαλουρονικού οξέος διαρκούν 9-12 μήνες.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων