Σπίλοι


default

Οι σπίλοι είναι καλοήθεις όγκοι του δέρματος. Εμφανίζονται σε όλα τα σημεία του σώματος, με διάφορες μορφές, σχήματα, μεγέθη και χρωματικές αποχρώσεις. Μπορεί να παρουσιαστούν κατά την παιδική ηλικία και να μεγαλώνουν σταδιακά σε μέγεθος ή μπορεί να παραμένουν αμετάβλητοι. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε τυχαία στιγμή της ενήλικης ζωής ενός ανθρώπου. Οι βλάβες αυτές δεν είναι συνήθως επικίνδυνες και δεν απαιτείται η άμεση αφαίρεσή τους. Βέβαια είναι απαραίτητη η συχνή παρακολούθηση τους από το πλαστικό χειρουργό και σε περιπτώσεις πολλαπλών σπίλων η χαρτογράφησή τους από ειδικό δερματολόγο.

Σε περιπτώσεις που η θέση του σπίλου επιφέρει συνεχείς τραυματισμούς του από τα
ρούχα ή άλλους παράγοντες, σε περιπτώσεις που η εμφάνισή του προκαλεί κάποια ανησυχία και τέλος όταν η παρουσία του σπίλου ενοχλεί αισθητικά τότε είναι δυνατή η χειρουργική αφαίρεσή του.

Η αφαίρεση γίνεται με τοπική αναισθησία, η βλάβη αποστέλλεται για ιστοπαθολογική εξέταση και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του. Μετά την αφαίρεση των ραμμάτων δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες για την φροντίδα της περιοχής αποσκοπώντας στο καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος