Σμίκρυνση στήθους


default

Η σμίκρυνση μαστών είναι μια επέμβαση που αφορά γυναίκες που τις απασχολεί η εμφάνισή τους ή/και που αντιμετωπίζουν ιατρικό πρόβλημα λόγω του μεγέθους και του βάρους των μαστών τους. Οι μεγάλοι μαστοί μπορεί να δημιουργήσουν θέματα υγείας σε μια γυναίκα όπως πόνο στην πλάτη και στον αυχένα, δερματικούς ερεθισμούς, βαθιά εντυπώματα από τις τιράντες του σουτιέν, προβλήματα στη στάση του σώματος καθώς και δυσκολίες στη σωματική άσκηση και στις καθημερινές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου αφαιρείται λίπος, τμήμα του μαζικού αδένα (του αδένα του μαστού) και δέρμα με αποτέλεσμα οι μαστοί να γίνονται μικρότεροι, ελαφρύτεροι και πιο σφριγηλοί. Παράλληλα μειώνεται και η διάμετρος της θηλαίας άλω (το καφέ τμήμα του δέρματος στην περιοχή της θηλής) και ανορθώνεται η θηλή με τη θηλαία άλω σε νέα υψηλότερη θέση στο κέντρο του μαστού. Η σμίκρυνση ανακουφίζει την ασθενή από όλα τα αναφερθέντα ιατρικά προβλήματα που προκαλεί το μεγάλο μέγεθος των μαστών και βελτιώνει σημαντικά την αυτοπεποίθηση της γυναίκας σε ό,τι αφορά το παρουσιαστικό της.

Η σμίκρυνση των μαστών απαιτεί γενική αναισθησία, διαρκεί 2-3 ώρες και οι ασθενείς μπορούν μετά το πέρας της επέμβασης να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Η τομή γίνεται γύρω από τη θηλαία άλω και εκτείνεται σε εν κάθετο άξονα προς τον κάτω πόλο του μαστού. Η μοντέρνα αυτή τεχνική αποκαλείται «κάθετη σμίκρυνση» και έτσι αποφεύγεται η οριζόντια μεγάλη τομή στην υπομάστια πτυχή (η πτυχή στο κατώτερο μέρος του μαστού, εκεί όπου ακουμπάει η μπαλένα του σουτιέν) η οποία δημιουργούσε πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Η νέα αυτή τεχνική εξασφαλίζει επίσης καλύτερο σχήμα στο νέο μαστό, μικρότερη απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και μεγαλύτερη διάρκεια στο τελικό αποτέλεσμα. Μετεγχειρητικά οι ασθενείς θα πρέπει να περιορίσουν την έντονη σωματική δραστηριότητα του άνω τμήματος του σώματος και να χρησιμοποιούν ένα ειδικό χειρουργικό σουτιέν όλη τη διάρκεια της ημέρας για μερικές εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων