Πτώση βλεφάρων


default

Η πτώση βλεφάρων (βλεφαρόπτωση) ή η παθολογική χαλάρωση των βλεφάρων είναι μία συνηθισμένη κατάσταση που συναντάται συχνά κατά τη διάρκεια αισθητικών ή επανορθωτικών επεμβάσεων στην περιοχή των βλεφάρων.

Το πτωτικό επίπεδο του βλεφάρου βρίσκεται σε θέση χαμηλότερη από τη φυσιολογική ή χαμηλότερη από την θέση του άλλου βλεφάρου. Μία βλεφαρόπτωση μπορεί να υπάρχει εκ γενετής ή να εμφανιστεί αργότερα κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου

Η διάγνωση της πτώσης του βλεφάρου είναι εξαιρετικά σημαντική να προηγηθεί οποιουδήποτε χειρουργείου στην περιοχή ακόμα και πριν από την έγχυση Botox. Η κλινική εκτίμησή της είναι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής λόγω της δυνατότητάς της να διορθωθεί χειρουργικά.

Υπάρχουν πολλαπλοί λόγοι που οδηγούν σε βλεφαρόπτωση και πολύ συχνά απαιτείται η συνδρομή και η ενδελεχής εξέταση από νευρολόγο και οφθαλμίατρο. Η χειρουργική αντιμετώπιση γίνεται διαμέσου της τομής της βλεφαροπλαστικής και μπορεί είτε να διορθωθεί μόνο η πτώση είτε να συνδυαστεί με αισθητική βλεφαροπλαστική. Σε μερικές περιπτώσεις το χειρουργείο επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία ώστε ο πλαστικός χειρουργός να ελέγχει διεγχειρητικά τη διόρθωση του επιπέδου της πτώσης. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή είναι παρόμοια με αυτή της κοινής αισθητικής βλεφαροπλαστικής.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος