Κοιλιοπλαστική μετά από τοκετό


default

Τα τελευταία χρόνια η πλαστική χειρουργική συνεργάζεται στενά με τη μαιευτική-γυναικολογία για την αποκατάσταση της περιοχής της κοιλιακής χώρας μετά από έναν τοκετό.

Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει άμεσα, δηλαδή μετά από την καισαρική τομή του μαιευτήρα και την ολοκλήρωση της γέννας, αναλαμβάνει ο πλαστικός χειρουργός να διορθώσει τη διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών της κοιλιάς, οι οποίοι έχουν υποστεί κάποια χαλάρωση κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης. Παράλληλα γίνεται και η συρραφή της καισαρικής τομής κατά στρώματα, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα. Στη περίπτωση βέβαια όπου η γυναίκα έχει ολοκληρώσει την οικογένειά της και δε θα υπάρξει περαιτέρω εγκυμοσύνη, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να αφαιρέσει το περιττό δέρμα και υποδόριο λίπος της κοιλιακής χώρας, επιταχύνοντας έτσι την αποκατάσταση της περιοχής.
Η αποκατάσταση της κοιλιακής χώρας μπορεί να γίνει και σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή μήνες μετά τον τοκετό όταν έχει ολοκληρωθεί ο θηλασμός, έχουν χαθεί τα περιττά κιλά και το δέρμα έχει επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση. Στην περίπτωση αυτή και ιδιαίτερα όταν έχουν προηγηθεί και άλλες εγκυμοσύνες, παραμένει μια χαλάρωση του δέρματος της κοιλιακής χώρας, η οποία επιμένει και είναι σχεδόν αδύνατον να διορθωθεί με σωματική άσκηση.

Μετεγχειρητικά η ασθενής συνιστάται να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό χειρουργικό κορσέ σώματος για κάποιες εβδομάδες και να αποφύγει έντονη σωματική άσκηση και άθληση για περίπου ένα μήνα. Η επούλωση της ουλής παρακολουθείται στενά με επισκέψεις στο ιατρείο και αρκετά συχνά συστήνεται η χρήση ενός ειδικού αυτοκόλλητου σιλικόνης πάνω στο τραύμα. Τέλος στην περίπτωση όπου η εγκυμοσύνη έχει δημιουργήσει στην κοιλιακή χώρα αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος ραγάδες από την απότομη αυξομείωση του βάρους, αυτές μπορεί να αντιμετωπιστούν με συνεδρίες ενός ειδικού laser, του Fraxel, το οποίο είναι σχεδιασμένο να απαλύνει και να αποχρωματίζει αυτές τις αλλαγές του δέρματος και του υποδόριου ιστού.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων