Καρκίνος του πλακώδους επιθηλίου του δέρματος


default

Ο καρκίνος του πλακώδους επιθηλίου του δέρματος είναι μια δερματική βλάβη του δέρματος, ο οποίος εμφανίζεται κατά βάση σε μεγαλύτερες ηλικίες αλλά κάποιες φορές και σε πιο νεαρές. Η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, διάφοροι γενετικοί παράγοντες και πολλαπλές άλλες αιτίες αποτελούν προδιάθεση για την εμφάνιση αυτού του καρκίνου του δέρματος. Εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο και στα άνω και τα κάτω χωρίς να αποκλείονται και τα υπόλοιπα μέρη του σώματος. Αυτό το είδος του καρκίνου πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα διότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει μεταστάσεις σε παρακείμενους λεμφαδένες και να προκαλέσει επιπλοκές στην αντιμετώπιση της βλάβης.

Η χειρουργική αφαίρεση της παθούσας περιοχής απαιτεί συνήθως τοπική αναισθησία και μετά το πέρας της επέμβασης ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του. Μετεγχειρητικά ανάλογα με την έκταση της καρκινικής βλάβης, τον τύπο της και την πιθανή μετάσταση σε παρακείμενους λεμφαδένες μπορεί η επέμβαση να συνδυαστεί με ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία, απόφαση βέβαια που λαμβάνεται σε συνεργασία με τον ειδικό ογκολόγο και μετά το αποτέλεσμα της ιστοπαθολογικής εξέτασης.

Σε περιπτώσεις όπου η βλάβη είναι εκτεταμένη και απαιτείται μεγάλη αφαίρεση δέρματος και υποδόριων ιστών η πλαστική χειρουργική μπορεί να χρησιμοποιήσει μια πλειάδα χειρουργικών κρημνών, όπου σχεδιάζονται έξυπνα στο παρακείμενο δέρμα και έτσι επιτυγχάνεται η σύγκλειση της προβληματικής περιοχής.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων