Ενθέματα προσώπου


default

Τα ενθέματα προσώπου είναι ειδικά δομημένα, συμπαγή, βιοσυνθετικά υλικά τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να υποστηρίζουν ή να μεγεθύνουν τις φυσικές δομές του προσώπου. Ο ακριβής τύπος και μέγεθος του ενθέματος που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς, επιλέγεται μετά από εκτίμηση των επιθυμιών σας, τα στοιχειά τα οποία θέλετε να διορθώσετε και μετά από εκτίμηση του πλαστικού χειρουργού σας.

Τα ενθέματα πηγουνιού έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το μέγεθος και την προβολή ενός πηγουνιού το οποίο δεν προβάλλει ορθά και σε αναλογία με το μέτωπο και το μέσο τριτημόριο του προσώπου. Ένα μικρό ή υποπλαστικό πηγούνι μπορεί να περιγράφει ως ένα ανατομικό στοιχείο το οποίο «χάνεται» μέσα στο λαιμό ενός άτομου με φυσιολογικό βάρος, ενώ θα έπρεπε να είναι ένα διακριτό ανατομικό στοιχείο του προσώπου.

Τα ενθέματα της κάτω γνάθου αυξάνουν το πλάτος του κάτω τριτημόριου του προσώπου. Όπως και στην περίπτωση του πηγουνιού, μια υποπλαστική κάτω γνάθος δεν ξεχωρίζει διακριτά από το λαιμό και προσδίδει μια προοπτική καμπυλότητας από το αυτί μέχρι το πηγούνι, χωρίς να παρέχει κανένα στοιχείο γωνίας. Σε πολλές περιπτώσεις ο συνδυασμός υποπλαστικού πηγουνιού και κάτω γνάθου μπορούν να συμβάλλουν μαζί στην ασυμμετρία του προσώπου.

Τα ενθέματα ζυγωματικών αυξάνουν την προβολή στην περιοχή των ζυγωματικών. Προσθέτουν όγκο σε περιοχές που υπάρχει υποστροφή ή σε περιοχές με επίπεδη εμφάνιση.

Αν έχετε ως στόχο την επίτευξη μιας συμμετρίας στα χαρακτηριστικά του προσώπου, τότε τα ενθέματα προσώπου μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε μια ή και περισσότερες περιοχές του προσώπου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε ότι όλα τα πρόσωπα παρουσιάζουν φυσιολογικά κάποιου βαθμού ασυμμετρία, οπότε η χρήση ενός εκθέματος προσώπου δεν εξασφαλίζει πάντοτε την απόλυτη συμμετρία. Ο στόχος είναι πάντα η επίτευξη ισορροπίας και σωστών αναλογιών. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνη της ή να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις διαμόρφωσης του προσώπου όπως η ρινοπλαστική ή η ωτοπλαστική.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων