Διαστάσεις ιστών


default

Η διάταση ιστών είναι μια ειδική μέθοδος που χρησιμοποιείται στην πλαστική χειρουργική, με την οποία επιτυγχάνεται η δημιουργία συμπληρωματικού δέρματος ώστε να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επεμβάσεις της επανορθωτικής χειρουργικής και σε όλες σχεδόν τις περιοχές του σώματος. Στη διαδικασία αυτή τοποθετείται κάτω από το δέρμα πολύ κοντά στην προβληματική περιοχή , ένας διατατήρας.

Ο διατατήρας είναι ένα μπαλόνι κατασκευασμένο από ένα εξωτερικό κέλυφος σιλικόνης το οποίο μπορεί να γεμίζει σταδιακά με φυσιολογικό ορό, προκαλώντας έτσι διάταση στο δέρμα εξασφαλίζοντας έτσι συμπληρωματικό δέρμα το οποίο στη συνεχεία χρησιμοποιείται στην επίμαχη περιοχή.

Η διάταση ιστών χρησιμοποιείται πάρα πολύ συχνά στην αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή. Με την ιδία λογική χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση βλαβών δέρματος όπως εκ γενετής σημάδια, εκτεταμένα τραύματα ή μετεγχειρητικές επιπλοκές άλλων χειρουργικών επεμβάσεων. Κάποιες φόρες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

Όταν ο πλαστικός χειρούργος αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της διάτασης των ιστών θα σας εξηγήσει αναλυτικά και κατανοητά όλα τα σταδία της, το τρόπο που σας βοηθήσει, την επέμβαση που απαιτείται και τα πιθανά αποτελέσματα της. Υπάρχουν βέβαια κάποιες λίγες περιπτώσεις όπου το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως απρόβλεπτο και σχεδιάζεται στην πορεία ανάλογα με τον τρόπο που αντιδρά το ανθρώπινο σώμα στη διάταση. Ο χειρούργος όμως θα σας εξηγεί κάθε βήμα και θα άπαντα σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να προκύπτουν στην πορεία της διαδικασίας.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων