Αυξητική στήθους


default

Η αυξητική στήθους μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα, η οποία δεν είναι ευχαριστημένη με το μέγεθος των μαστών της, να αποκτήσει ένα καλύτερο περίγραμμα στο σώμα της. Παράλληλα είναι μια επέμβαση με την οποία μπορεί να αναπληρωθεί η μείωση του όγκου του μαστού που οφείλεται σε μια εγκυμοσύνη ή να διορθωθεί μια πιθανή ανισορροπία στο μέγεθος των μαστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια όπου οι μαστοί εμφανίζουν πτωτικότητα ή έχουν «σακουλιάσει» είναι απαραίτητη και η ταυτόχρονη ανόρθωσή τους.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, εισάγουμε στο μαστό ένα ένθεμα σιλικόνης δια μέσω μιας τομής η οποία τοποθετείται στην υπομάστια πτυχή (η πτυχή στο κατώτερο μέρος του μαστού, εκεί όπου ακουμπάει η μπαλένα του σουτιέν), ή στη θηλαία άλω (το καφέ τμήμα του δέρματος στην περιοχή της θηλής) ή στην περιοχή της μασχάλης. Το ένθεμα σιλικόνης μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το μαζικό αδένα (ο αδένας του μαστού) ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ ή κάτω από την περιτονία του μείζονα θωρακικού μυός (η οποία θεωρείται και η πιο καινούρια τεχνική). Υπάρχουν δύο ειδών ενθέματα, αυτά που έχουν εξωτερικό κέλυφος από σιλικόνη και εσωτερικά περιέχουν φυσιολογικό ορό και αυτά που έχουν εξωτερικό κέλυφος από σιλικόνη και εσωτερικά περιέχουν ιατρική σιλικόνη. Τα τελευταία χρόνια τα ενθέματα ορού έχουν εγκαταλειφτεί και χρησιμοποιούνται μόνο τα ενθέματα σιλικόνης.

Η αυξητική μαστών είναι μια επέμβαση που διαρκεί 1-1,5 ώρα, απαιτεί μέθη ή γενική αναισθησία και μετά το πέρας της η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της. Όλα τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα. Οι τομές συνήθως πρέπει να παραμένουν καλυμμένες με χειρουργική ταινία για 1-2 εβδομάδες. Η πλειοψηφία των ασθενών επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους μέσα σε μια εβδομάδα, αν και οποιαδήποτε αθλητική άσκηση ή έντονη σωματική δραστηριότητα του άνω τμήματος του σώματος θα πρέπει να αποφεύγεται για 3-4 εβδομάδες.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων