Αποκατάσταση περιγράμματος σώματος


default

Η σημαντική απώλεια βάρους μετά από δίαιτα και σωματική άσκηση ή μετά από επέμβαση γαστρικού bypass μπορεί δημιουργήσει περιττό δέρμα στο σώμα. Με την κυκλοτερή ανόρθωση σώματος (επέμβαση που επεκτείνεται εκτός από την κοιλιά και στο πίσω μέρος του σώματος) εξαλείφεται η περίσσεια δέρματος στην κοιλιακή χώρα, στους γλουτούς, στους μηρούς και στην πλάτη. Επιτυγχάνεται έτσι η αφαίρεση του περιττού δέρματος και λίπους και οι παραπάνω περιοχές έχουν πλέον καλύτερο περίγραμμα και είναι πιο ομαλές.

Η ανόρθωση σώματος απαιτεί γενική αναισθησία και πολλαπλές τομές στο σώμα ώστε να αντιμετωπιστούν σωστά όλες οι προβληματικές περιοχές. Αφαιρώντας το περιττό δέρμα στην περιοχή της κοιλιακής χώρας, αυτή εμφανίζεται πιο σφιχτή και επίπεδη. Τοποθετώντας τον ασθενή σε πλάγια θέση μέσα στο χειρουργείο, μπορεί να αφαιρεθεί το περιττό δέρμα από τις πλάγιες κοιλιακές χώρες με αποτέλεσμα να ανορθώνονται οι έξω μηροί και οι γλουτοί και να αποκαθίσταται το πρόβλημα στις πλάγιες κοιλιακές χώρες και στην πλάτη.

Ο πλαστικός χειρουργός κρίνοντας το μέγεθος και τη διάρκεια του χειρουργείου αποφασίζει μαζί με τον αναισθησιολόγο την παραμονή του ασθενή στο νοσοκομείο ή την κλινική για ένα ή δύο βράδια. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν να συνδυάσουν αυτήν την επέμβαση και με άλλες ώστε να διορθωθούν και τα υπόλοιπα προβληματικά μέρη του σώματος. Έτσι, η ανόρθωση σώματος μπορεί να συνδυαστεί με ανόρθωση μαστών, ανόρθωση μηρών και βραχιοπλαστική.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος