Αποκατάσταση μετεγχειρητικών ουλών


default

Η αποκατάσταση των μετεγχειρητικών ουλών είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται στην πλαστική χειρουργική με σκοπό την βελτίωση της εμφάνισης οποιασδήποτε ουλής σε διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος. Οι διάφορες δυσμορφίες που μπορεί να εμφανίσει μια ουλή είναι οι εξής: δυσχρωμία, ανωμαλίες στην επιφάνειά της, καθώς και πιο διακριτές μορφές όπως οι υπερτροφικές ή τα χηλοειδή. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να βελτιώσει αισθητικά αυτά τις προβληματικές περιοχές είτε με χειρουργική επέμβαση είτε με διάφορες άλλες θεραπείες.

Οι υπερτροφικές ουλές είναι μεγάλες συγκεντρώσεις ουλώδους ιστού οι οποίες αναπτύσσονται άμεσα στην περιοχή του τραύματος. Είναι συνήθως επηρμένες, κόκκινες και μπορεί ή όχι να προκαλούν ενόχληση, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να αυξηθούν σε πλάτος με το πέρασμα του χρόνου. Το χρώμα τους διαφέρει και μπορεί να παρουσιάζονται είτε υπέρχρωματισμένες, δηλαδή πολύ σκούρες, είτε αποχρωματισμένες με πολύ ξεθωριασμένο χρωματισμό.

Τα χηλοειδή είναι μεγαλύτερα από τις υπερτροφικές ουλές. Μπορεί να προκαλούν πόνο, κνησμό (φαγούρα) ενώ συχνά παρουσιάζουν ζάρες στην περιοχή της δερματικής βλάβης. Εκτείνονται πέρα από τα όρια του τραύματος ή της αρχικής χειρουργικής τομής. Τα χηλοειδή μπορεί να εντοπιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά συνήθως δημιουργούνται σε περιοχές όπου οι υποδόριοι ιστοί είναι περιορισμένοι όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα αυτιά, οι ώμοι και το στήθος.

Η συστολή ουλής είναι μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία το δέρμα και οι υποκείμενοι ιστοί δημιουργούν μια ταυτόχρονη έλξη κατά τη διάρκεια της επούλωσης. Συνήθως η συστολή της ουλής παρουσιάζεται στις περιπτώσεις όπου έχει προηγηθεί μεγάλη απώλεια ιστού ( δέρματος και εν τω βάθει ιστών). Τέτοιες καταστάσεις δημιουργούνται μετά από εγκαύματα ή όταν μια ουλή σχηματίζεται πάνω από μια άρθρωση του σώματος περιορίζοντας έτσι την κίνηση της άρθρωσης των δακτύλων, των αγκώνων, των ώμων, των γονάτων ή του λαιμού.

Ανάλογα με το είδος της βλάβης που έχει δημιουργηθεί ο πλαστικός χειρουργός θα σας προτείνει την κατάλληλη αντιμετώπιση με χειρουργικές ή άλλες τεχνικές ώστε να βελτιωθεί το πρόβλημα και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων