Αποκατάσταση ελλειμμάτων καρκίνου περινέου


default

Η πλαστική χειρουργική συνεργάζεται στενά με τη γυναικολογία για την αποκατάσταση ελλειμμάτων στην περιοχή του περινέου μετά από εκτομή κακοηθών όγκων. Οι όγκοι στη γενετική περιοχή και στην περιοχή του περινέου απαιτούν κάποιες φορές ευρείες εκτομές με αφαίρεση μεγάλων τμημάτων ιστών της περιοχής, γεγονός που προκαλεί τεράστια ελλείμματα και δυσκολίες στη σύγκλειση του τραύματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις η συντονισμένη αντιμετώπιση τέτοιων παθήσεων από δύο ειδικότητες χειρουργών μπορεί να βοηθήσει στην ορθότερη αποκατάσταση της περιοχής τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Σπανιότερα μπορεί να ζητηθεί και η συνδρομή ειδικού ουρολόγου με σκοπό να διασφαλιστεί η λειτουργία της ουρήθρας και της ούρησης.

Η επέμβαση απαιτεί γενική αναισθησία και ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης αποφασίζεται από κοινού το χρονικό διάστημα της παραμονής της ασθενούς στο νοσοκομείο.

Ο πλαστικός χειρουργός μετά την ογκολογική εκτομή του όγκου από το γυναικολόγο εκτιμά την έκταση του ελλείμματος, την πιθανότητα συμπληρωματικών θεραπειών, την κατάσταση των παρακείμενων ιστών και αποφασίζει τον τρόπο της αποκατάστασης. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται η μεταφορά γειτονικών ιστών από την περιοχή της βλάβης με μικρούς τοπικούς κρημνούς, ενώ σε κάποιες άλλες όπου το έλλειμμα είναι μεγάλο κρίνεται απαραίτητο να σχεδιαστούν μεγαλύτεροι και πολυπλοκότεροι κρημνοί μυών και υποδόριων ιστών είτε από γειτονικές είτε από απομακρυσμένες περιοχές του σώματος.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος