Ανόρθωση στήθους


default

Η μαστοπηξία ή ανόρθωση μαστών ανορθώνει και διαμορφώνει εκ νέου τους μαστούς. Με το πέρασμα των χρόνων οι μαστοί μιας γυναίκας μπορεί να χάσουν το σχήμα τους και τη σφριγηλότητά τους λόγω εγκυμοσύνης, θηλασμού, αυξομείωσης βάρους ή λόγω βαρύτητας. Η ανόρθωση μαστών συνδυάζεται πολύ συχνά με αυξητική μαστών και μπορεί να διορθώσει το άδειασμα και «σακούλιασμα» των μαστών. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η διάμετρος της θηλαίας άλω (το καφέ τμήμα του δέρματος στην περιοχή της θηλής) αν αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη και να επανέλθει η θηλή στο επιθυμητό ύψος πάνω στο μαστό.

Το χειρουργείο απαιτεί γενική αναισθησία και συνήθως διαρκεί 2-3 ώρες. Η τομή γίνεται γύρω από τη θηλαία άλω και εκτείνεται σε εν κάθετο άξονα προς τον κάτω πόλο του μαστού. Μέσα από αυτές τις τομές αφαιρείται το περιττό δέρμα και η θηλή μαζί με τη θηλαία άλω ανορθώνεται σε νέα υψηλότερη θέση στο κέντρο του μαστού.

Η έντονη σωματική δραστηριότητα του άνω τμήματος του σώματος πρέπει να είναι περιορισμένη τον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση και συχνά απαιτείται η χρήση ενός ειδικού χειρουργικού σουτιέν όλη τη διάρκεια της ημέρας για κάποιες εβδομάδες.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος