Ανόρθωση γλουτών


default

Όταν η δίαιτα και η σωματική άσκηση αδυνατεί να διαμορφώσει τους γλουτούς των ασθενών, τότε η λύση μπορεί να δοθεί με την ανόρθωση ή την αυξητική των γλουτών.

Η αυξητική των γλουτών επιτυγχάνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος επιτυγχάνεται με λιπομεταφορά, χρησιμοποιώντας το λίπος του ίδιου του ασθενή (αποκαλείται Brazilian lift) και ο δεύτερος απαιτεί τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, σε περίπτωση που το λίπος του ασθενή δεν επαρκεί.

Η λιπομεταφορά προτιμάται σήμερα περισσότερο ως τεχνική από τους πλαστικούς χειρουργούς. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λίπος μπορεί να διαμορφώσει με ωραίο και φυσικό τρόπο την περιοχή των γλουτών, χωρίς τη δημιουργία ουλών και χωρίς να διαταράσσεται η φυσιολογική ανατομία της περιοχής. Η επέμβαση δεν απαιτεί την παραμονή στο νοσοκομείο και η μετεγχειρητική ανάρρωση είναι σαφώς πιο γρήγορη από οποιαδήποτε άλλη τεχνική. Μετά το χειρουργείο ο ασθενής πρέπει να φορέσει ένα ειδικό κορσέ για διάστημα ενός μηνός, καθώς και να αποφύγει για το ίδιο χρονικό διάστημα κάθε σωματική άσκηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις η επέμβαση της μεταφοράς λίπους είναι απαραίτητο να επαναληφθεί, ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω αύξηση του όγκου στους γλουτούς.

Τα ενθέματα σιλικόνης δεν χρησιμοποιούνται πλέον πολύ συχνά, λόγω του υψηλού ποσοστού των επιπλοκών τους. Συνήθως τοποθετούνται κάτω από το γλουτιαίο μυ ή κάτω από την περιτονία αυτού. Η χρήση τους περιορίζεται μόνο σε «body builders» και σε ασθενείς με ελάχιστα ή μηδαμινά αποθέματα λίπους.

Η ανόρθωση γλουτών, που αποσκοπεί στην αναμόρφωσή τους, αποτελεί μία χειρουργική επέμβαση που απευθύνεται σε ασθενείς με μεγάλη απώλεια βάρους, με κρεμάμενο και χαλαρό δέρμα, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί. Το χειρουργείο απαιτεί γενική αναισθησία και μετεγχειρητικά ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ.

Η τομή είναι μεγάλη, αλλά σχεδιάζεται προσεκτικά έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτεται ακόμα και από το πιο λεπτό εσώρουχο. Συχνά χρησιμοποιείται ο περιττός ιστός, ο οποίος αντί να αφαιρεθεί , καθηλώνεται μέσα στους γλουτούς, προκαλώντας ταυτόχρονα ανόρθωση και αυξητική τους. Έτσι επιτυγχάνεται η ολική αναζωογόνηση της περιοχής.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος