Αντιμετώπιση εγκαυμάτων


default

Η πλαστική χειρουργική τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων. Τα εγκαύματα είναι ατυχήματα τα οποία συμβαίνουν στην καθημερινότητα των ανθρώπων είτε μέσα στο σπίτι, είτε σε εξωτερικούς χώρους είτε στο χώρο εργασίας. Διαχωρίζονται σε θερμικά από φωτιά, ή από επαφή με υγρά υψηλής θερμοκρασίας, σε ηλεκτρικά και σε χημικά από διάφορες καυστικές ουσίες , χημικές ή άλλες. Μπορεί να αφορούν μικρές επιφάνειες του σώματος και να χρήζουν απλής αντιμετώπισης ή να είναι εκτεταμένα και να αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή ενός ανθρώπου. Ατυχήματα που σχετίζονται με εγκαύματα συμβαίνουν δυστυχώς αρκετά συχνά και σε μικρά παιδιά και στις περιπτώσεις αυτές η έγκαιρη και ορθή διαχείριση του ασθενή επηρεάζει και την τελική έκβαση της κατάστασης.

Η αντιμετώπιση ενός εγκαύματος εξαρτάται από την ηλικία, το είδος της βλάβης, το χρόνο που συνέβη, το βάθος των ιστών που εκτείνεται και τις πρώτες βοήθειες που παρασχέθηκαν αμέσως μετά το ατύχημα. Η πλαστική χειρουργική είναι η μόνη ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με το έγκαυμα και γνωρίζει πως να το διαχειριστεί. Η άμεση επικοινωνία με τον πλαστικό χειρουργό είναι καθοριστική ενώ η καθυστέρηση στην θεραπεία μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε περιπτώσεις παλαιών εγκαυμάτων που δημιούργησαν δύσμορφες ουλές λόγω έκτασης ή μη ορθής αντιμετώπισης υπάρχουν πλειάδα χειρουργικών χειρισμών και δερματικών κρημνών οι οποίοι σχεδιάζονται έξυπνα σε παρακείμενες υγιείς περιοχές του σώματος και αποσκοπούν στην αποκατάσταση των εγκαυματικών περιοχών.

Σε περίπτωση ανάγκης εκτάκτων περιστατικών και για ώρες όπου το ιατρείο δεν λειτούργει παρακαλώ πολύ απευθυνθείτε στην Κλινική Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκης στα τηλεφωνά 2310 380000 και ζητήστε να έρθετε σε επικοινωνία με την κ. Γιαννοπούλου. Η ιδία και η ομάδα της θα επικοινωνήσουν σύντομα μαζί σας για να σας εξυπηρετήσουν και να αναλάβουν ταχύτατα την αντιμετώπιση του ασθενή.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος