Αντιμετώπιση δυσχρωμιών


default

Δυσχρωμίες ονομάζονται εκείνες οι περιοχές του δέρματος που παρουσιάζουν διαφορετικό χρώμα από εκείνο του υπολοίπου φυσιολογικού σώματος. Δυσχρωμίες μπορούν να εμφανιστούν σε κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος και σε κάθε ηλικία. Τα αίτια αυτής της κατάστασης είναι πολλαπλά. Συνηθέστερα όμως οι δυσχρωμίες δημιουργούνται μετά από εγκυμοσύνες, τραύματα, εγκαύματα θερμικά και χημικά, υπερέκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία και σε προχωρημένη ηλικία.

Η αντιμετώπιση των δυσχρωμιών απαιτεί υπομονή και επιμονή από τον ασθενή ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η θεραπεία συνδυάζει πολλές φορές διάφορες μεθόδους ανάλογα με το βάθος και την έκταση της βλάβης, τον τύπο και την ποιότητα του δέρματος, την ηλικία του ασθενή και την φροντίδα της περιοχής μετά την ολοκλήρωση της αντιμετώπισης.

Έτσι χρησιμοποιούνται στοχευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, συνεδρίες με ειδική κεφαλή του Fraxel Lazer, ακόμα και χημικά peeling, αποσκοπώντας στην εξάλειψη της δυσχρωμίας ή στην καταστολή της σε βαθμό τέτοιο που να μην ενοχλεί αισθητικά τον ασθενή.

Ο πλαστικός χειρουργός θα εκτιμήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος και σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία μέσα στο χρόνο συνυπολογίζοντας την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή, τις καιρικές συνθήκες και την έκθεσή σας στον ήλιο.

Εγγραφείτε
στο Newsletter
[mc4wp_form id="10218"]
Πλαστικός Χειρούργος